במאמר הקודם כתבתי על הקושי לבחור ובעיקר להבין את צמחי המרפא, גם בגלל ריבוי הצמחים הקיימים בשוק וגם בגלל המרחק הפיזי והתודעתי שלנו מהצמח החי (איך הוא נראה, זמני הגידול, האיכויות הטבעיות וכו') אז מי שלא קרא מוזמן להיכנס למאמר הקודם
אז מאיפה מתחילים ?
כדי להבין לעומק את הפעילות של הצמח על הגוף שלנו או על המטופל, אנחנו צריכים דבר ראשון להכיר, להתחבר, ולחוש את התכונות הטבעיות של הצמח כדי לדעת את הפעילות ה"אנרגטית" שלו.
אני לא מדבר על להבין את הצמח מהסתכלות המערבית של הרכיבים הפעילים והפעילות הכימית שבו, שגם לזה יש חשיבות אבל זה לא משקף את ההבנה העתיקה שהייתה קיימת בכל שיטות הטיפול הקדומות (בצמחים כמובן) ההסתכלות ההוליסטית ולא מה קורה במעבדה.
בכל אופן נחזור לעניינינו אני רוצה לשאול אתכם שאלה, מה בעצם אנחנו עושים בטיפול בצמחי מרפא, מהזווית הסינית כמובן ?
כל מה שאנחנו עושים זה להשפיע על הצ'י של המטופל !
מה זה אומר ?
שאנחנו לא מחזקים את מערכת החיסון, או את הצ'י, או מניעים דם, או מנקזים ליחה או כל אינדיקציה או התוויה וקטגוריה שאנחנו מכירים.
כל זה הוא תוצאה של האיכויות של הצמח המשפיעות על הצ'י של המטופל, ואם הטיפול נכון אז התוצאה תהיה חיזוק, או ניקוי, תנועה וכן הלאה....
אז לזכור זה לא שבצמח יש מולקולות של צ'י, או שהצמח נכנס לדם ודוחף אותו, אלא האיכויות של הצמח גורמות לשינוי, לפעילות, לתחושה אצלנו שיכולה לגרום בסופו של דבר לתגובה מסוימת.
למשל : אם אני אוכל משהו חריף כמו פלפל חריף, האיכות הזאת תגרום לגוף שלי להיות חסר שקט, אני ארגיש חום, אני יזיע אולי, הלב שלי ידפוק מהר יותר ולכן התוצאה תהיה חום ותנועה.
מצד שני אם אוכל לימון חמוץ, הגוף שלי יתכווץ, אני אקטין את הנפח שלי, התאים שלי יתכווצו, שרירי הבטן יתכווצו ולכן התוצאה תהיה איסוף, כיווץ ושמירה
ולכן עלינו לזכור דבר חשוב, שמה שהכי לא חשוב בטיפול בצמחי מרפא זה הצמח עצמו !
ומה שהכי חשוב זה האיכויות שהצמח מייצג המשפיעות על המטופלים שלנו.
אז מה הם האיכויות האלו ומה הפרספקטיבה שאותה אנחנו צריכים לפתח כדי להבין צמח או פעילות של פורמולה ?
כל זה במאמר הבא 😊
Commentaires