top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תעדיאל אדר

הבנת איכות הצמח ככלי טיפולי


במאמר הקודם מה חשוב בצמח עסקנו כיצד לפי הרפואה ההוליסטית והקדומה הבינו את פעילות הצמח על גופינו, עכשיו הגיע הזמן להעמיק ולהתחיל להבין מה בכלל אנחנו מחפשים.

Chi&wei


Chi

במושג צ'י אנחנו מתייחסים לטמפרטורה שאנו מרגישים במגע עם הצמח או המזון, אבל המושג הרבה יותר רחב מאשר טמפרטורה אלא כולל בתוכו את האיכות הכבדה או הקלילה של הצמח ותחושה כללית ופחות מוחשית שאנו מרגישים בגוף.




אפשר לחלק את הטמפרטורה לשתי קבוצות

חם – יאנג קר – יין

אפשר להמשיך את החלוקה לעוד שתי קבוצות

חמים – יאנג בתוך יין קריר – יין בתוך יאנג


כמו שאנחנו רואים, לכל צמח ומזון יש ספקטרום רחב של תחושות וסוגי טמפרטורה שכל אחד מהם גורם לגוף שלנו לפעול בצורה שונה ולכן השפעת הצמח עלינו תהיה שונה


צמחים שהם מאוד חמים כמו – ג'ינג'ר, פלפל סצ'ואני (hu jiao) קפסיקום וכו' יגרמו לגוף שלנו להזיע, להתחמם, לגדול ולהתרחב, כל אלו הם ביטוי ליאנג שמתעצם.

צמחים קרירים – כמו מנטה, קמומיל, חרצית (ju hua ) וכו' יגרמו לתחושה קלילה של קרירות אשר תאפשר ליאנג ולחום להירגע ולהתחיל לרדת מטה, לכן הם היין בתוך היאנג.

צמחים קרים – כמו קופטיס (huang lian) ריבס (da huang) וכו' יגרמו לתחושת קור ולתנועה חזקה מטה, הם יגרמו לנו לשלשל או להוציא נוזלים דרך השתן, לכן הם יין.

צמחים חמימים כמו – גליצריזה מעובדת בדבש (zhi gan cao) , אנג'ליקה (dang gui) וכו' יאפשרו חימום עדין ובנייה של היאנג, לכן הם יאנג שבתוך היין.

איך נשתמש בזה ?

כאשר אנו בודקים את המטופל אנחנו צריכים להחליט עד כמה עוצמה אנו צריכים לפעיל על המטופל כדי לרפא אותו

למשל: אם המטופל חזק אבל התקרר וסובל מקור וכאב יחד עם נזלת כאן נרצה צמחים חמים שיסלקו החוצה את הקור

אבל אם באותו מקרה המטופל חלש, חסר דם, עם עיכול חלש, צמחים חמים מידי יפזרו את הצ'י ויחלישו עוד יותר ולכן אנחנו נחשוב על צמחים חמימים שבונים את היאנג ומאפשרים לגוף להתחזק ולהתמודד עם המחלה.

אותו דבר במקרה השני כאשר המטופל סובל מבעיות של חום, צמחים קרים ירוקנו את החום אבל יכולים לפגוע במטופל, צמחים קרירים יאפשרו ויורידו במתינות את החום בצורה חלשה יותר מצד אחד אבל פחות יפגעו בצ'י של המטופל עצמו.

עד כאן על ענייני הטמפרטורה, אני מטוח שזה מעלה הרבה שאלות ופותח כיווני חשיבה, אז מוזמנים לפנות אלי או לרשום שאלות בתגובה למטה.

בפעם הבאה נצלול פנימה לטעם של הצמח וכיצד זה משפיע על בריאותינו

34 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page